Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
50-60 min

Uer i form

Uer er en spennende fisk som smaker utrolig godt. Bakt uer i form med masse gode grønnsaker er en festmiddag alle setter pris på.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Ta skinnet av uerfiletene, dryss over salt og la ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll av saltet og tørk filetene lett med tørkepapir.

  • Skjær potet og rødløk i båter, gulrot og sellerirot i staver, persillerot i tykke skiver, rødbete i terninger og sjalottløk i to. 

  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, hell over vann og dryss over buljongpulver, salt og pepper.

  • Bak grønnsakene midt i stekeovnen til de er nesten møre, ca. 10 minutter.

  • Legg uerfiletene over grønnsakene og bak videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Server med friske urter drysset over.