Sent på sommeren og når det etter hvert blir høst kan du bruke sesongens råvarer til å gi dine beste sjømatoppskrifter en ny vri, og du kan nyte noen av havets delikatesser som er på sin aller beste på denne årstiden.
Høst med smakfull sjømat
Når grillsesongen ebber ut og høsten står for tur, samles vi igjen rundt kjøkkenbordet på hjemme og hos venner. På bordet står selvfølgelig deilig sjømat. Det er mange spennende oppskrifter og smakskombinasjoner man kan lage ved hjelp av høstens råvarer fra både hav og skog
Hvorfor spise sjømat om høsten?
- Sjømat passer godt sammen med det du henter inn fra hage, skog og mark. Her viser vi deg hvor enkelt, smakfullt og fargerikt du kan kombinere fisk og høstens sopp og bær.
- Skalldyr har brukt våren på å gyte, sommeren på å fete seg opp – og er klare for å havne på norske fat når høsten kommer. Derfor er krabbe og blåskjell på sitt beste om høsten og vinteren.
- Når høsten og mørket kommer krypende passer det godt med en deilig varmende suppe.
Og som om ikke de deilige smakene er god nok grunn til å servere sjømat når det går mot mørkere dager, så setter kroppen din også pris på det: I takt med at høstmørket fester grepet og sollyset minker, gir fet fisk deg rikelig med D-vitamin, som er viktig for kroppens beinbygning.
Visste du at det egentlig er på høsten skalldyr som reker, hummer, kreps og blåskjell er på sitt beste? Og husk - etter endt skalldyrlag, ikke kast skallene! De kan du koke kraft på, så har du basen til en deilig fiskesuppe når den værste høststormen river i veggene.