Sashimi er en enkel og velsmakende rett med rå fisk. Denne japanske retten er perfekt som forrett eller til sushi-måltidet. Her viser vi hvordan du kutter sashimi av laks.
Anrett laksen på et flatt fat. Sashimi serveres tradisjonelt med soyasaus, men her kan du også bruke ponzusaus, din egen variant av soya med chili og koriander, og tilbehør som wasabi og rogn.
Steg
44
Loin
Til sashimi av laks er det best egnet å bruke loin-stykket av laksen. Hvis du bruker oppdrettslaks er det ikke nødvendig å fryse fisken først. Med andre fisketyper som kveite eller villfanget fisk er det nødvendig å dypfryse den i minst et døgn.
Steg
14
Del loinen
Kutt loinen av laks ned langs midten så du får to like deler. Hvis du har en mindre loin eller ønsker større stykker av fisk, kan du hoppe over dette steget.
Steg
24
Kutt opp
Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet.
Steg
34
Server sashimien
Anrett laksen på et flatt fat. Sashimi serveres tradisjonelt med soyasaus, men her kan du også bruke ponzusaus, din egen variant av soya med chili og koriander, og tilbehør som wasabi og rogn.
Steg
44
Loin
Til sashimi av laks er det best egnet å bruke loin-stykket av laksen. Hvis du bruker oppdrettslaks er det ikke nødvendig å fryse fisken først. Med andre fisketyper som kveite eller villfanget fisk er det nødvendig å dypfryse den i minst et døgn.
Steg
14
Del loinen
Kutt loinen av laks ned langs midten så du får to like deler. Hvis du har en mindre loin eller ønsker større stykker av fisk, kan du hoppe over dette steget.
Steg
24
Kutt opp
Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet.
Steg
34
Server sashimien
Anrett laksen på et flatt fat. Sashimi serveres tradisjonelt med soyasaus, men her kan du også bruke ponzusaus, din egen variant av soya med chili og koriander, og tilbehør som wasabi og rogn.