I tillegg til sin store lidenskap for sjømat er formidlingsglede stikkord for bakgrunnen til bokprosjektet. Samtidig har han lenge vært forundret over at nordmenn ikke spiser mer fisk og skalldyr, som ifølge ham er bærekraftig, sunn, smaksrik og kortreist mat.
- Norge er en stolt sjømatnasjon, så det stolte norske folk må ta seg selv i nakken og begynne å spise mer sjømat. I likhet med godfisk.no har vi et mål og et ønske om å inspirere og få flere til å velge mat fra havet. Denne boken er i så måte et bidrag til det, sier Hellstrøm.
I over ett år har den norske mesterkokken utviklet rettene som er brukt i boken. Det har han gjort i samarbeid med samboer Anita Rennan.
- Jeg elsker sjømat, men jeg er ofte redd for å ødelegge råvaren og har litt liten kunnskap. Slik sett er jeg folkets alibi. Min rolle har vært å fjerne det kompliserte. Når det kommer til sjømat, kommer du nemlig langt med få ingredienser og enkle fremgangsmåter. Det er langt enklere å tilberede fisk og skalldyr enn mange tror, sier Rennan.