Foto: Norwegian Seafood Council
Blåskjell med curry
I denne oppskriften får blåskjell en god smak med sitrongress og curry paste. Av kraften fra blåskjellene lages en smakfull saus med matfløte, lime og koriander.
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk sjalottløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver, og skjær kjernen i sitrongresset i biter.
- Surr grønnsakene i smør og curry paste.
- Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og la koke til blåskjellene åpner seg.
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Saus
- Sil kraften av blåskjellene og kok den opp sammen med matfløte.
- Pisk inn smør og smak til med limeskall, limesaft og frisk koriander.
- Server blåskjell med sausen over.