Blåskjell med curry
I denne oppskriften får blåskjell en god smak med sitrongress og curry paste. Av kraften fra blåskjellene lages en smakfull saus med matfløte, lime og koriander.
Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk sjalottløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver, og skjær kjernen i sitrongresset i biter.
Surr grønnsakene i smør og curry paste.
Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og la koke til blåskjellene åpner seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Saus
Sil kraften av blåskjellene og kok den opp sammen med matfløte.
Pisk inn smør og smak til med limeskall, limesaft og frisk koriander.
Server blåskjell med sausen over.