Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Blåskjell med curry

I denne oppskriften får blåskjell en god smak med sitrongress og curry paste. Av kraften fra blåskjellene lages en smakfull saus med matfløte, lime og koriander.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk sjalottløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver, og skjær kjernen i sitrongresset i biter.
  • Surr grønnsakene i smør og curry paste.
  • Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og la koke til blåskjellene åpner seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Saus

  • Sil kraften av blåskjellene og kok den opp sammen med matfløte.
  • Pisk inn smør og smak til med limeskall, limesaft og frisk koriander.
  • Server blåskjell med sausen over.