Blåskjell med hvitvin
Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
- Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk løk, og purre, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
- Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
- Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
- Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.
- Finhakk bladpersille og tilsett denne rett før servering.
- Server med brød ved siden av.