Piroger med gravlaks
Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk.
- Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.
- Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse.
- Del dem i to og prikk deigen godt.
- Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to.
- Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen.
- Pensle overflaten med egg.
- Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.
- Server nystekte piroger med salat ved siden av.
Tips: Pirogene kan også fryses og varmes i stekeovnen.