Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
30-40 min

Piroger med gravlaks

Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk.
  • Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.
  • Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse.
  • Del dem i to og prikk deigen godt.
  • Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to.
  • Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen.
  • Pensle overflaten med egg.
  • Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.
  • Server nystekte piroger med salat ved siden av.

Tips: Pirogene kan også fryses og varmes i stekeovnen.