Stekt hyse med piperonata
Stekt hyse i kombinasjon med en klassisk paprikastuing. Denne retten kan serveres både med pasta og poteter etter lyst og humør.
Fremgangsmåte
Skjær hysefileten i serveringsstykker.
Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.
Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side.
Piperonata
Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
Server stekt hyse med piperonata og kokte poteter.