Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Stekt hyse med piperonata

Stekt hyse i kombinasjon med en klassisk paprikastuing. Denne retten kan serveres både med pasta og poteter etter lyst og humør.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær hysefileten i serveringsstykker.

  • Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.

  • Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side.

Piperonata

  • Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver. 

  • Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.

  • Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.

  • Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

Server stekt hyse med piperonata og kokte poteter.