Foto: Norwegian Seafood Council
Bacalao med pasta penne
Bacalao er en klassisk rett laget med blant annet klippfisk. Prøv denne ovnsbakte varianten med pasta penne i stedet for potet.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisk i strimler og kok pasta etter anvisning på pakken.
- Del løken i to, finhakk halvparten og skjær den andre halvparten i skiver.
- Finhakk hvitløk og løk, og surr i varm olje i en kasserolle.
- Ha klippfisk og oliven i kasserollen, la surre i 2 minutter og sett kasserollen til side.
- Smelt smør i en annen kasserolle, rør inn hvetemel og spe med litt melk av gangen.
- Rør godt, tilsett laurbærblad og la sausen koke på svak varme i 20 minutter mens du rører av og til.
- Tilsett matfløte, kok opp og ta ut laurbærblad.
- Riv parmesanost, og ha halvparten av parmensanosten og finhakket persille i sausen.
- Tilsett klippfisk, løk, hvitløk, oliven og kokt pasta, og smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form, pynt med skiver av løk og tomat, og drypp over litt olivenolje.
- Dryss resten av parmesanosten over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Server bacalao med brød ved siden av.