Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Bacalao med pasta penne

Bacalao er en klassisk rett laget med blant annet klippfisk. Prøv denne ovnsbakte varianten med pasta penne i stedet for potet. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisk i strimler og kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Del løken i to, finhakk halvparten og skjær den andre halvparten i skiver.

  • Finhakk hvitløk og løk, og surr i varm olje i en kasserolle.

  • Ha klippfisk og oliven i kasserollen, la surre i 2 minutter og sett kasserollen til side.

  • Smelt smør i en annen kasserolle, rør inn hvetemel og spe med litt melk av gangen.

  • Rør godt, tilsett laurbærblad og la sausen koke på svak varme i 20 minutter mens du rører av og til.

  • Tilsett matfløte, kok opp og ta ut laurbærblad.

  • Riv parmesanost, og ha halvparten av parmensanosten og finhakket persille i sausen.

  • Tilsett klippfisk, løk, hvitløk, oliven og kokt pasta, og smak til med salt og pepper.

  • Hell blandingen over i en smurt ildfast form, pynt med skiver av løk og tomat, og drypp over litt olivenolje.

  • Dryss resten av parmesanosten over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Server bacalao med brød ved siden av.