Bacalao til mange
Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest - når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også! Gjør som Sultne gutter og server bacalao i påsken.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skrell potet og løk, og skjær dem i tynne skiver.
- Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.
- Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.
- Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.
- Legg så klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.
- Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
- Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden. Du skal ikke røre.
- Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.
- Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden av.