Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
Over 60 min

Bacalao til mange

Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest: Når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skrell potet og løk, og skjær dem i tynne skiver. 

  • Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.

  • Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.

  • Legg så klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.

  • Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.

  • Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden. Du skal ikke røre.

  • Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.

Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden av.