Bacalao til mange
Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest: Når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også!
Fremgangsmåte
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
Skrell potet og løk, og skjær dem i tynne skiver.
Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk.
Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré.
Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.
Legg så klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.
Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden. Du skal ikke røre.
Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.
Legg oliven i bacalaoen og server med brød ved siden av.