Bacalhau à Brás
Prøv denne klassiske portugisiske bacalaoen! En god middagsrett med oliven, løk og potet, og selvfølgelig er klippfisken stjerna i retten.
Fremgangsmåte
- Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
- Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
- Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
- Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
- Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
- Tilsett potetstrimlene og bland godt.
- Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
- Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
- Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.