Bolinhos med aïoli
Bolinhos er klippfiskboller som har opphav i Portugal. Bolinhos passer godt til alle anledninger, både til hverdags og til fest. Perfekt på tapasbordet og til middag.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i små biter.
- Kok klippfiskbitene møre på svak varme, 10-15 minutter.
- Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
- Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle.
- Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
- Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken.
- Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg.
- Krydre med pepper og kajennepepper.
- Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
- Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
- La dem renne av seg på et tørkepapir.
Aïoli
- Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
- Bland hvitløk, sitronsaft og majones.
- Smak til med salt og pepper.
Salat
- Vask salaten.
- Skjær cherrytomat og oliven i to, og bland med salaten.
Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.
Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.