Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Bolinhos med aïoli

Bolinhos er klippfiskboller som har opphav i Portugal. Bolinhos passer godt til alle anledninger, både til hverdags og til fest. Perfekt på tapasbordet og til middag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i små biter.
  • Kok klippfiskbitene møre på svak varme, 10-15 minutter.
  • Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.
  • Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle.
  • Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander.
  • Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken.
  • Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg.
  • Krydre med pepper og kajennepepper.
  • Form klippfiskboller med to spiseskjeer.
  • Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.
  • La dem renne av seg på et tørkepapir.

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
  • Bland hvitløk, sitronsaft og majones.
  • Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Vask salaten.
  • Skjær cherrytomat og oliven i to, og bland med salaten.

Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.