Bolinhos med aïoli

Bolinhos med aïoli

Bolinhos er klippfiskboller som har opphav i Portugal. Bolinhos passer godt til alle anledninger, både til hverdags og til fest. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Aïoli

Salat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i små biter.

  • Kok klippfiskbitene møre på svak varme, 10-15 minutter.

  • Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann.

  • Kjør klippfisken i en kjøkkenmaskin, med en og en potet til du får en jevn masse, og ha over i en vid bolle.

  • Finhakk løk, hvitløk, bladpersille og koriander. 

  • Fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, og ha over i bollen med klippfisken. 

  • Bland inn bladpersille, koriander og lett pisket egg. 

  • Krydre med pepper og kajennepepper.

  • Form klippfiskboller med to spiseskjeer.

  • Varm opp frityrolje i en kasserolle til ca. 190 °C, og friter en og en klippfiskbolle til de er gylne, ca. 4 minutter.

  • La dem renne av seg på et tørkepapir.

Aïoli

  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.

  • Bland hvitløk, sitronsaft og majones.

  • Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Vask salaten.

  • Skjær cherrytomat og oliven i to, og bland med salaten.

Server bolinhos med aïoli, salat og limebåter.

Tips: Bolinhosblandingen skal ha konsistensen til en fast potetstappe før den friteres. Bruk melk dersom den må jevnes litt ut.