Gå til hovedinnhold
Foto: Kim Holthe
30-40 min

Fritert klippfisk med dipp

Frityrstekt klippfisk passer utmerket som kveldskos eller på tapasbordet. Inviter gode venner - og server disse deilige munnfullene sammen med salsa, aïoli eller en annen dipp.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i biter på 2-3 cm.

Frityrrøre

  • Skill egg.

  • Bland sammen alle ingrediensene til frityrrøren, untatt eggehvite, og la røren hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  • Varm opp frityroljen i gryte eller frityrkoker.

  • Stivpisk eggehvite og vend inn i frityrrøren.

  • Vend fiskebitene i hvetemel, deretter i frityrrøren, og friter bitene til de er gylne, ca. 4 minutter.

  • Legg de friterte bitene over på tørkepapir så de får renne av.

Server fritert klippfisk med tomatsalsa, aïoli og sitronbåter ved siden av.