Grillet klippfisk med erterpuré
Klippfisk er nydelig på grillen! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles ferdig på 1-2-3.
Fremgangsmåte
- Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.
- Varm grillen.
- Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
- Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Erterpure
- Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
- Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.
- Varm matfløte til kokepunktet.
- Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tilbehør
- Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.
- Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet.