Grillet klippfisk med erterpuré
Klippfisk er nydelig på grillen! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles ferdig på 1-2-3.
Fremgangsmåte
Varm grillen.
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.
Erterpure
Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.
Varm matfløte til kokepunktet.
Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tilbehør
Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.
Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet.