Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Grillet klippfisk med saltbakte poteter
Klippfisk er like godt på grillen som i bacalao. Med saltbakte poteter som tilbehør er dette grillmat til hverdag og fest. Dette er en tradisjonell portugisisk oppskrift.
Fremgangsmåte
Saltbakte poteter
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Vask potetene og rull dem i salt.
- Legg potetene i en smurt ildfast form og bak i stekeovnen i ca. 35 minutter.
Hvitløksolje
- Skjær hvitløk i skiver og la dem surre i olivenolje til de blir myke, men ikke brent.
Tilbehør
- Grill paprika til skinnet blir svart.
- Ta bort skinnet, fjern kjerner og skjær paprika i lange strimler.
- Bland paprikastrimlene med hakket oregano, og litt salt og pepper.
Servering
- Skjær klippfisk i serveringsstykker, pensle med litt olje og grill på varm grill i ca. 5 minutter på hver side.
- Server grillet klippfisk med saltbakte poteter, grillet paprika, spinat og oliven, og hell over hvitløksoljen til slutt.