Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Grillet klippfisk med saltbakte poteter

Klippfisk er like godt på grillen som i bacalao. Med saltbakte poteter som tilbehør er dette grillmat til hverdag og fest. Dette er en tradisjonell portugisisk oppskrift.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Saltbakte poteter

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Vask potetene og rull dem i salt.
  • Legg potetene i en smurt ildfast form og bak i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Hvitløksolje

  • Skjær hvitløk i skiver og la dem surre i olivenolje til de blir myke, men ikke brent.

Tilbehør

  • Grill paprika til skinnet blir svart.
  • Ta bort skinnet, fjern kjerner og skjær paprika i lange strimler.
  • Bland paprikastrimlene med hakket oregano, og litt salt og pepper.

Servering

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker, pensle med litt olje og grill på varm grill i ca. 5 minutter på hver side.
  • Server grillet klippfisk med saltbakte poteter, grillet paprika, spinat og oliven, og hell over hvitløksoljen til slutt.