Klippfisk à la saltimbocca
Saltimbocca lages opprinnelig med oksekjøtt og skinke, med salvie festet på toppen. Med denne oppskriften lager du en norsk variant med råvarene klippfisk og fenalår.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisk i porsjonsstykker og tørk dem med tørkepapir.
Legg en skive fenalår og en stilk salvie på toppen av hvert fiskestykke, og fest med tannpinner.
Pensle undersiden av klippfiskstykkene med olje og stek på middels varm grill til de er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter.
Polenta
Lag polenta etter anvisning på pakken.
Rør inn revet ost og smør, og fyll grøten i en liten form.
La formen stå kjølig til grøten blir helt stiv, og skjær den i jevne stykker.
Pensle polentastykkene med olje og grill dem ca. 1 minutt på hver side.
Server klippfisk med polenta og salat ved siden av.