Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
50-60 min

Klippfisk med pesto

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.

  • Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.

  • Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve. 

  • Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.

  • Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.

Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.