Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMedium

Klippfisk med råstekte poteter

Klippfisk servert med frisk salat og råstekte poteter er rett og slett nydelig. Inviter venner og kjente, og imponer med denne spennende retten.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker. 

  • Bland sammen olivenolje og presset hvitløk, legg klippfiskstykkene i blandingen og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Ta klippfisk ut av blandingen, og la oljen renne godt av. 

  • Stek klippfiskstykkene i stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.

Råstekte poteter 

  • Vask potet, del i båter, tørk og legg dem i en ildfast form. 

  • Vend potetbåtene i olivenolje og dryss med grovt salt. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Salat 

  • Vask hjertesalat og snitt den opp.

  • Skjær agurk og appelsin i biter, og rødløk i tynne skiver.

  • Finhakk persille og bland med de andre ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene.

  • Bland sammen eplecidereddik, honning og kaldpresset olivenolje.

  • Tilsett de knuste valnøttene og smak til med salt og pepper.

  • Ha dressingen over salaten og bland dette godt sammen.

Server klippfisk med råstekte poteter og salat ved siden av.