Gå til hovedinnhold
Foto: Petter Berg
Over 60 min

Klippfisk med tomatchutney

Her kommer smaken av dampet klippfisk til sin rett sammen med potetpuré og smørsaus. Tomatchutney er et smaksrikt og fargesterkt innslag i denne oppskriften. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker og damp dem forsiktig i en kasserolle med lite vann, i 10-15 minutter.

  • Sprøstek bacon i tørr stekepanne.

  • Rens aspargesbønnene, del dem i to på langs og kok i lettsaltet vann. 

  • Smelt smør i en kasserolle like før servering og varm aspargesbønnene opp i smøret sammen med hakket gressløk.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og damp godt av potetene til de er tørre på overflaten.

  • Mos potetene og rør inn matfløte og smør. 

  • Smak til med salt og pepper.

Smørsaus

  • Kok kremfløte i ca. 5 minutter.

  • Pisk inn romtemperert smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da vil den skille seg.

  • Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Tomatchutney

  • Finhakk chili, løk og hvitløk og surr i olje til løken er myk.

  • Rør inn tomatpuré og hermetiske tomater, og kok til den tykner. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Skjær cherrytomatene i biter og bland dem inn like før servering.

Server klippfisk med aspargesbønner, potetpuré, smørsaus og tomatchutney.