Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Klippfisk med tomatsaus

Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.

  • Rens og skjær hvitløk i små biter.

  • Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.

  • Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.

  • Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.

  • Vask og rens chili.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.

  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.

  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.

  • Finhakk gressløk.

  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.

  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.

  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.