Klippfiskaïoli med tre smaker
Aïoli passer godt til tapas og kan varieres lett ved å tilsette andre smaker. I denne oppskriften gir du den tre forskjellige smaker som du blander med kokt klippfisk.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Kok opp melken og legg i klippfisken. Kok fisken forsiktig til den flaker seg, ca. 5 minutter.
Sil av melken, avkjøl og riv klippfisken.
Skjær baguette i tynne skiver og legg på et stekebrett.
Pensle med olje og stek i stekeovnen til skivene er gylne og sprø.
Aïoli
Pisk eggeplomme sammen og spe forsiktig med olivenolje mens du pisker hele tiden, den skal ha konsistens som majones. Spe med litt vann hvis den blir for tykk.
Riv hvitløk og rør inn.
Smak til med saft av sitron, salt og pepper.
Rør inn klippfisk og del aïolien i tre porsjoner.
Karriaïoli
Skjær vårløk i tynne ringer, finhakk gressløk, og bland med karri og en porsjon aïoli med klippfisk.
Tomataïoli
Finhakk soltørkede tomatene og basilikum, og bland med en porsjon aïoli med klippfisk.
Smak til med pepper.
Urteaïoli
Finhakk persille og gressløk, og rør inn i en porsjon aïoli med klippfisk.
Fordel de tre aïoliene på baguetteskivene og server.