Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Klippfiskboller med salsa

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell og kok potet i usaltet vann.

  • Vask, rens og finhakk løk og persille.

  • Del klippfisken i biter.

  • Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.

  • Avkjøl fisken og riv den i strimler.

  • Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.

  • Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.

  • Tilsett løk og persille, og bland godt.

  • Form runde små boller og rull dem i griljermel.

  • Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.

Tomatsalsa

  • Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.

  • Vask, rens og skjær tomat i små terninger.

  • Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.

  • Smak til med salt og pepper.

Server klippfiskbollene med tomatsalsa.