Klippfiskburger med bacon og tapenade
Klippfisk kan brukes til det meste, til og med som burger. Start med å lage burgerbrød, og gi hele retten et løft med bacon og tapenade.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær klippfisk i porsjonsstykker.
Ha klippfisken i en smurt, ildfast form, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.
Stek baconet sprøtt.
Burgerbrød
Skru stekeovnen opp til 225 °C.
Ha hvetemel, salt, gjær, lettmelk og vann i en bakebolle, og bruk en kjøkkenmaskin til å elte deigen i 8-10 minutter på lav hastighet.
Tilsett romtemperert smør i terninger og elt til smøret er godt blandet inn i deigen, 5-10 minutter. Øk hastigheten underveis.
Hev deigen under plastfolie i 45 minutter.
Del deigen i like store emner, form boller og press forsiktig ned med håndflaten.
Ha på et stekebrett med bakepapir.
Pensle med vann og dryss sesamfrø på toppen, og etterhev i 30 minutter.
Stek burgerbrød i stekeovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.
Tapenade
Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor.
Ha i mer olivenolje om nødvendig.
Server klippfiskburger i hjemmelaget burgerbrød med bacon, tapenade, salat og rødløk.