Koriander- og chilimarinert klippfisk
Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.
- Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.
- Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.
Tomatconcassé
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.
- Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.
Salat
- Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.
- Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.
- Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.
- Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.
- Smak til med salt og pepper.
Servering
- Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.