Koriander- og chilimarinert klippfisk
Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisken i serveringsstykker.
Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.
Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.
Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.
Tomatconcassé
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.
Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.
Salat
Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.
Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.
Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.
Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.
Smak til med salt og pepper.
Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.