Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Koriander- og chilimarinert klippfisk

Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.
  • Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.
  • Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.
  • Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.

Tomatconcassé

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.
  • Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.

Salat

  • Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.
  • Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.
  • Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.
  • Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.