Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Kremet klippfisksuppe

Lag en god kremet fiskesuppe med blant annet klippfisk, løk, purre og kremfløte. Dette er en oppskrift med få ingredienser hvor du lager brødkrutongene selv. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i biter.

  • Kok potet, skrell og skjær i terninger.

  • Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre. 

  • Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.

  • Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp. 

  • Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter. 

  • Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.

Tilbehør

  • Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.

Server suppen med brødkrutonger drysset over.