Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt klippfisk med bacon og gulrotstuing

Klippfisk er en delikatesse som kan varieres i det uendelige. Bli inspirert av denne oppskriften med bacon og gulrotstuing. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og surr skiver med bacon rundt.

  • Finhakk hvitløk, og bland inn i romtemperert smør.

  • Ha klippfiskstykkene i en smurt, ildfast form, og ha en god klatt hvitløkssmør over hvert stykke.

  • Stek i stekeovnen til baconet er sprøtt og klippfisken er mør, ca. 20 minutter.

Gulrotstuing

  • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.

  • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.

  • Rør maisennamel inn i kald helmelk, og varm forsiktig opp i en kasserolle under omrøring.

  • Tilsett gulrotterningene og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokt potet.