Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré
Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.
Potet- og persillerotpuré
Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg.
Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos.
Smak til med salt og pepper.
Saus
Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen.
Smak den til med salt og pepper.
Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.
Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.