Panerte klippfiskkaker med remulade
Fiskekaker av klippfisk, potet, gulrot og løk krydret med bladpersille og karri er smakfulle og spennende. De passer perfekt med hjemmelaget remulade.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisk, potet og gulrot i biter, og grovhakk løk, og kok alt i vann til potetene er møre, ca. 20 minutter.
Hell av vannet, la det dampe av og mos blandingen sammen til du har en formbar farse.
Bland inn finhakket bladpersille og karri, og smak ev. til med litt salt og pepper.
Bruk to skjeer og form små avlange kaker. Dypp dem i pisket egg og så i griljermel slik at de er helt dekket.
Fyll solsikkeolje i en stekepanne med høye kanter så det er ca. 2 cm, og friter fiskekakene på alle sider til de er gylne.
Remulade
Finhakk ansjos, og hakk kapers og sylteagurk.
Bland alle ingrediensene til remuladen godt sammen og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
Server klippfiskkakene med hjemmelaget remulade.