Dampet kveite med hasselbackpoteter
Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning.
Fremgangsmåte
Sett stekeovn på 180 °C.
Skjær kveiten i serveringsstykker.
Pisk sammen kaldt vann og salt til en saltlake, ha i kveitestykkene og la ligge i laken i ca. 10 minutter.
Tørk fiskestykkene godt med litt tørkepapir.
Damp fisken i en fiskekjele i ca. 10 minutter.
Du kan også la kveitestykkene trekke i vann rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
Rødbetesaus
Skrell og finhakk rødbete, og fres kjapt i olje.
Tilsett hvitvin og kok til det halve.
Hell i fiskekraft og kok til rødbetene er møre, ca. 5 minutter.
Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakken.
Tilsett smør, litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Smak til med saften av lime , salt og pepper.
Glaserte grønnsaker
Skrell og skjær grønnsakene i små staver.
Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen.
Bland vaniljefrø, smør, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og kok opp.
Tilsett gulrotstavene og la dem koke litt.
Ha i nepe og kok til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Hasselbackpoteter
Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen.
Legg potetene i et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
Sett stekebrettet inn i stekeovnen og stek potetene i 30-40 minutter.
Pensle potetene med smeltet smør hvert 10. minutt.
Ta potetene ut av stekeovnen og dryss med havsalt og pepper.
Server dampet kveite med rødbetesaus, glaserte grønnsaker og hasselbackpoteter.