Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Grillet kveite i tortilla

Gi kveiten en meksikansk smak med tacokrydder, tortillawraps og salat. Denne oppskriften viser at taco også kan lages på grillen. Dette kan fort bli barnas favoritt.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.

  • Skjær kveitefileten i litt store biter og træ dem på trespydene.

  • Pensle fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.

  • Grill fiskespydene på varm grill i ca. 2 minutter på den ene siden, snu dem og grill ca. 2 minutter på andre siden. Legg til side for å hvile.

  • Pensle tortillawraps med rapsolje på den ene siden og grill raskt i 20-30 sekunder.

  • Del avokado i to, ta ut steinen og skjær i skiver.

Salat

  • Skjær paprika i små terninger, vårløk i skiver og nykål i strimler.

  • Finhakk chili og frisk koriander.

  • Bland sammen paprika, vårløk, kål, chili, koriander og mais.

  • Press saften av lime og bland med honning og rapsolje, og smak til med salt og pepper.

  • Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.

Ha salat, et fiskespyd og noen skiver avokado i hver tortillawrap, og ta ut trespydet.

Tips: Om du ikke har nykål kan du bruke en annen type kål, som for eksempel kinakål.