Gå til hovedinnhold
Foto: Audun Aagre
30-40 min

Kveite på asiatisk vis

Kveite i en spennende asiatisk kombinasjon med chili, ingefær og sitrongress. En smaksrik suppe til vennebesøk eller en god helgemiddag for familien.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i terninger og stek raskt i olje i stekepanne.

  • Knus korianderfrø, sitrongress og limeblad i en morter. Riv frisk ingefær. 

  • Fjern frø fra chili, og finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.

  • Skjær gulrot, småløk og sellerirot i biter.

  • Varm maisolje i en kasserolle og ha i korianderfrø, sitrongress, limeblad, ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk. 

  • Fres alt i ca. 5 minutter uten at det blir brunt.

  • Tilsett fiskekraft og kokosmelk, og smak til med limejuice og curry madras. 

  • Sil suppen, kok opp og tilsett gulrot, småløk og sellerirot.

  • Tilsett kveiteterningene når grønnsakene er møre, og kok i 3-4 minutter.

Server straks.

Tips: I denne oppskriften kan du også bruke annen hvitfisk, som for eksempel torsk eller sei.