Foto: Tom Haga
Kveiteceviche på toast
Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas.
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefilet tynne skiver.
Marinade
- Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.
- Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.
- La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.
Salat
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
- Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.
- Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.
Avokadosalsa
- Finhakk avokado, og grovhakk koriander.
- Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.
Toast
- Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.
- Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.
- Server med marinade rundt.
Tips: Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.