Ovnsbakt julekveite
Julekveite er en tradisjon for mange. Hvis du vil ha en ny vri på denne tradisjonsrike retten, prøv vår oppskrift med granateple og pinjekjerner. God jul!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
- Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Mandelpotetpuré
- Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
- Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
- Mos potetene, tilsett smør og bland godt.
- Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.
Soyasmør
- Smelt smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
- Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
- Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av sitron.
Tilbehør
- Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
- Del granateplet i to og ta ut kjernene.
- Kutt av 2 cm nederst på aspargesen og kok de i lettsaltet vann i et par minutter.
Server kveiten med tilbehøret, og topp fiskestykket med granateple og pinjekjerner.