Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Wok med kveite

Wok og sjømat er en god kombinasjon. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kveiten i terninger.
  • Bland salt og vann, og la kveitebitene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
  • Ta ut kveiteterningene, skyll dem og tørk godt med tørkepapir.
  • Finhakk chili og koriander, og bland sammen med soyasaus og sesamfrø.
  • La kveiteterningene ligge i marinaden i 2-3 timer, og hell av marinaden.
  • Strimle løk, stangselleri, rettich og gulrot.
  • Stek kveiten i olje i varm wokpanne i ca. 2 minutter, ta den ut og hold den varm.
  • Fres løk, selleri og rettich i ca. 30 sekunder i wokpannen.
  • Tilsett gulrot, spinat og bønnespirer, og stek raskt i 1-2 minutter.
  • Ha i fiskekraft, kok opp og jevn eventuelt med litt maisennajevner.
  • Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
  • Legg fisken tilbake i stekepannen.
  • Server med jasminris, soyasaus og sweet chilisaus.