Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
50-60 min

Fiskegrateng med laks

Denne lettvinte og lekre fiskegratengen med laks kan du variere med ulike urter. Lag gjerne en stor porsjon, så kan du fryse resten og spise det en dag du har dårlig tid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i terninger på ca. 2 cm, vårløk i tynne skiver og finhakk persille.

  • Pisk sammen hvetemel og matfløte i en kjele og kok dette opp mens du visper hele tiden. 

  • Smak til med salt, pepper og muskat.

  • Pisk sammen egg i en bolle og tilsett sausen litt etter litt. 

  • Ha i lakseterninger, vårløk og persille.

  • Ha det over i en smurt ildfast form, og strø over en blanding av griljermel og revet parmesan.

  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 25-30 minutter på nederste rille.

Råkost

  • Riv gulrot og eple og press over litt sitronsaft. 

Server fiskegratengen med råkost, og gjerne litt ris om du ønsker det. 

Tips: Med ulike urter kan du variere smaken på fiskegratengen.