Lasagne med laks

Bytt ut kjøtt med laks, og vips så har du en deilig og sunn lasagne. Du kan også bruke andre typer fisk eller kombinere med skalldyr. Perfekt til helgekosen!

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,96774

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Tomatsaus

Cheese sauce

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i terninger, og finhakk løk. 

  • Kok løk og laks i hvitvin i 2 minutter.

  • Sil av laks og løk, og hell vinen tilbake i kasserollen.

Ostesaus

  • Pisk sammen hvetemel og fiskebuljong, og pisk jevningen inn i vinen.

  • Tilsett kremfløte, og la sausen koke noen minutter.

  • Rør deretter inn to tredel av osten, og smak til med salt og pepper.

Tomatsaus

  • Finhakk hvitløk og surr den i smør til den er myk. 

  • Rør inn grovhakkede tomater og tomatpuré, og la koke i 3-5 minutter.

  • Smak til med salt og kajennepepper. 

  • Bland forsiktig inn laks og løk i sausen.

  • Legg tomatsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form.

  • Avslutt med ostesaus, og dryss resten av osten over.

  • Stek lasagnen i stekeovnen i 20-25 minutter.

Server lasagnen med salat ved siden av.