Grillet gravlaks med lun mandelpotetsalat
Grillet gravlaks er en delikatesse i seg selv, men om du lager en lun potetsalat og en frisk salat med alfalfaspirer ved siden av får du et fantastisk måltid.
Fremgangsmåte
Skjær gravlaksen i serveringsstykker.
Pensle stykkene med olje og grill i ca. 1 minutt på hver side.
Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.
Potetsalat
La eggeplomme bli romtemperert.
Bland med salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones.
Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill.
Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver.
Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.
Salat
Kok aspargesbønner i vann i ca. 1 minutt og skyll dem så i kaldt vann.
Skjær reddik i tynne skiver og bland med aspargesbønner og alfalfaspirer.
Drypp over olivenolje, og dryss med salt og pepper.
Server grillet gravlaks med cherrytomater, potetsalat og salat ved siden av.