Gå til hovedinnhold
40-50 min

Grillet gravlaks med lun mandelpotetsalat

Grillet gravlaks er en delikatesse i seg selv, men om du lager en lun potetsalat og en frisk salat med alfalfaspirer ved siden av får du et fantastisk måltid. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær gravlaksen i serveringsstykker.

  • Pensle stykkene med olje og grill i ca. 1 minutt på hver side.

  • Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.

Potetsalat

  • La eggeplomme bli romtemperert.

  • Bland med salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones.

  • Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill.

  • Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver.

  • Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.

Salat

  • Kok aspargesbønner i vann i ca. 1 minutt og skyll dem så i kaldt vann.

  • Skjær reddik i tynne skiver og bland med aspargesbønner og alfalfaspirer.

  • Drypp over olivenolje, og dryss med salt og pepper.

Server grillet gravlaks med cherrytomater, potetsalat og salat ved siden av.