Gå til hovedinnhold
Foto: John Montana
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Grillet laks i pitabrød

Når du legger grillet laks i pitabrød, gir du hele familien en ny favoritt til grillmiddagen, ikke minst de yngste. I pitabrødet fyller du også deilig salat med friske urter.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær laks i serveringsstykker, pensle med olje og dryss med salt og pepper.
  • Brett et stykke aluminiumsfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, til hvert laksestykke.
  • Pensle foliene med olje, legg på laksestykkene og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.
  • Varm pitabrødene på grillen og del dem i to.

Salat

  • Skjær tomat i skiver og grovhakk rødløk.
  • Skrell agurk og skjær den i skiver.
  • Finhakk persille, dill og hvitløk, og strimle salat.
  • Bland tomat, rødløk, agurk, persille, dill, hvitløk og salat.
  • Rør sammen rødvinseddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  • Vend dressingen inn i salaten.

Yoghurtdressing

  • Finhakk dill og bland med yoghurt.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server grillet laks i pitabrødet sammen med salat og yoghurtdressing.