Gå til hovedinnhold
Foto: John Montana
30-40 min

Grillet laks i pitabrød

Når du legger grillet laks i pitabrød, gir du hele familien en ny favoritt til grillmiddagen, ikke minst de yngste. I pitabrødet fyller du også deilig salat med friske urter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, pensle med olje og dryss med salt og pepper.

  • Brett et stykke aluminiumsfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, til hvert laksestykke.

  • Pensle foliene med olje, legg på laksestykkene og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

  • Varm pitabrødene på grillen og del dem i to.

Salat

  • Skjær tomat i skiver og grovhakk rødløk.

  • Skrell agurk og skjær den i skiver.

  • Finhakk persille, dill og hvitløk, og strimle salat.

  • Bland tomat, rødløk, agurk, persille, dill, hvitløk og salat.

  • Rør sammen rødvinseddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. 

  • Vend dressingen inn i salaten.

Yoghurtdressing

  • Finhakk dill og bland med yoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet laks i pitabrødet sammen med salat og yoghurtdressing.