Foto: Tom Haga
Grillet laks med ananassalsa
Laks passer både med søt ananas og sterk chili. Her er begge deler med, i oppskriften på grillet laks med ananassalsa. En frisk og sommerlig rett.
Fremgangsmåte
Skjær laksen i serveringsstykker.
Tørk stykkene med tørkepapir og pensle med olivenolje.
Riv skallet av sitron og dryss over laksen sammen med salt. Press samtidig sitronsaft som du tar vare på til salsaen.
Legg laksestykkene på smurt grillfolie, og grill dem i ca. 5 minutter.
Salsa
Skjær ananas i små biter og vårløk i tynne ringer, og finhakk chili og koriander.
Bland ananas, vårløk, chili og koriander i en skål, og ha sitronsaft, sesamolje og olivenolje over.
Rør salsaen godt sammen og smak eventuelt til med litt salt.
Server laksen med ristede sesamfrø drysset over, med ananassalsa og couscous.