Foto: Tom Haga
Grillet laks med jordskokkpuré
Festmaten kan også tilberedes på grillen! Denne oppskriften krever litt tid, men den er verdt det. Om ikke for gjestenes ros – så definitivt for den deilige smakens del!
Fremgangsmåte
- Skjær laks i serveringsstykker, og gni inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.
- Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned, legg på lokk og grill til du kan trekke skinnet av laksestykkene, ca. 1 minutt.
Jordskokkpuré
- Skrell jordskokk, skjær i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.
- Kok opp matfløte.
- Kjør jordskokk i en foodprosessor til en glatt puré sammen med kokende matfløte til puréen har en fast konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Valnøtt- og sjampinjongolje
- Skjær sjampinjong i terninger.
- Rist valnøttene i tørr stekepanne til de blir gylne og dryss litt salt over.
- Skjær hver halve valnøtt i fire.
- Stek sjampinjong i solsikkeolje i samme stekepanne som valnøttene ble stekt i.
- Tilsett valnøttolje og valnøtter, og smak til med salt og pepper.
Servering
- Server grillet laks med jordskokkpuré, valnøtt- og sjampinjongolje og salat.